Anne Estetiği Sonrasında Merak Edilenler

Hamilelik sonrasına diyet ve sporla düzelmeyen bölgeler için son zamanlarda trend haline gelen Anne esteği nedir?

Anne estetiğinde anne doğum sonrasında diyet ve spor ile düzelmeyecek olan bölgelerin cerrahi olarak tekrardan eski haline getirilme çabasıdır.

Birçok kadının doğum sırasında karın bölgesinde, göğüslerde ve vajinada normal doğum sonrası deformasyonlar oluşur. Bu deformasyonları düzeltmek için farklı cerrahi teknik ve implant malzemeleri uygulanarak operasyona karar verirken birçok faktör göz önünde bulundurulmak zorundadır. Bu operasyonlar sonrasında yapılacak olan düzeltmenin boyutu, kesi yerlerinin yeri ve boyutu, implant gerekip gerekmeyeceği en önemli sorulardır. 

Anne estetiği ile ilgili en sık yapılan operasyonlar meme toparlama protezli veya protezsiz, meme küçültme, yağ alma, vajinal gerdirme ameliyatlarıdır.

Anne estetiği ameliyatları kimlere yapılabilir?

Anne estetiği, kişinin geçirmiş olduğu gebeliğin hastada yaratmış olduğu deformasyona bağlı olarak kişiye özel müdahale içerir. Öncelikli olarak operasyon geçirecek annenin sağlık durumunun uygun olması, başka bir operasyon planlanıyorsa emzirmeyi bir yıl önce bırakmış olması ve ideal olarak uygun kilo ve uygun bir beklentiye sahip olması tercih edilir.

Anne estetiği ameliyatlarının maliyetleri nedir?

Operasyonların maliyetleri yapılacak olan operasyona göre büyük farklılıklar gösterebilir. Sadece mini abdominoplastinin yeterli olabileceği bir anne ile abdominoplasti ile protezli meme toparlama yapılacak bir annenin operasyon maliyetleri büyük farklılıklar gösterebilir. Operasyon maliyeti, muayene sonrası planlanarak cerrahi veya cerrahilere bağlı kişiye özel çıkarılmaktadır.

Anne estetiği ilgili ameliyatlara nasıl hazırlanmalıyız?

Operasyon öncesi yapılan kan tetkikleri ile operasyona engel olabilecek herhangi bir durum olup olmadığı değerlendirilir. Müdahale öncesi kullanılmakta olan ilaçların kullanmaya devam edilip edilemeyeceği ilgili uzman hekime konsülte edilerek değerlendirilir.

Sigara, alkol veya takviye ilaç kullanımı, aspirin gibi kan sulandırıcı bir ilaç kullanımı hikayesi varsa bunların bir hafta öncesinde kesilmesi ve kan sulandırıcılarda gerekli görülüyorsa derialtı iğne ile uygulanan ilaçlara geçilmesine karar verilir.

Anne estetiği ile operasyonlar genel anestezi altında yapılan operasyonlardır. Bu sebeple, hastalara operasyondan 6 saat öncesinde yeme içmeyi bırakmaları sadece kullanılması önerilen ilaç almaları gerekmektedir. Operasyon öncesinde takı gibi metal eşyalar ve en azından işaret parmağındaki oje veya takma tırnak var ise çıkarması takıp çıkarabilir, protez diş kullanıyor ise çıkarılması gerekmektedir.

Anne estetiği ameliyatlarının ardından kesiler olduğu yere gazlı bez veya bandaj uygulanacaktır. Elastik bir bandaj veya destek sütyen şişliği en aza  indirecek ve göğüsleri destekleyecektir Karın, bel yağ alma işleminde şişliği kontrol etmek için bir korse kullanılabilir.

Ameliyat sonrası cerrahi bölgenin bakımı, pansumanı nasıl yapılacağı bilgisi verilir.

İyileşmeye yarımcı olmak ve enfeksiyon riskini azaltmak için alınacak olan ilaçlar size reçete edilecektir.

Cerrahi bölgenin iyileşme takibi hekiminiz tarafından önerilen aralıklar ile takip edilir. Günümüzdeki teknolojik imkanlar ile görüntülü görüşme şeklinde değerlendirmeler yapılıp randevunuz daha erkene veya sonraya değiştirilebilir.

İlk banyo-duş ne zaman yapılacağı eğer hekiminiz size söylemediyse, sormanız gereken önemli sorulardan bir tanesidir.

Günlük rutin aktivite ve egzersizlerinize ne zaman başlayacağınız da sorulması gereken sorunlardan bir tanesidir.

Anne estetiği operasyonlarının geç dönemleri

Annelik estetiği operasyonlarının geç dönem sonuçları üç aydan bir yıla adar süren süreci kapsar. 

İlk üç ayda ödem çok büyük oranda azalmış, yara yerlerindeki sertlikler yumuşamaya başlamıştır. Haftalar içerisinde meme implantı kullanılan hastalarda protez etrafındaki ödemle beraber meme aşağıya doğru belli bir miktar iner.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Harita üzerinden detaylı görüntüleyin.

Harita Üzerinde Görüntüle

Çalışma saatleri içerisinde bize ulaşın.

Hemen Ara

Mail adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Mail Gönder

Harita

Hemen Görüntüle

+90 (535) 304 22 99

Hemen Ara

[email protected]

Mail Gönder