MEME BÜYÜTME

ANASAYFA » ESTETİK AMELİYATLAR » MEME » MEME BÜYÜTME

MEME BÜYÜTME

Meme büyütme ameliyatları;

  • Küçük hacimli,
  • Hamilelik sonrası hacim kaybetmiş veya
  • Asimetrisinden şikayet edilen memelere süt bezlerine zarar vermeden uygulanan bir cerrahidir.

Ameliyatta meme dokusunun altında bir cep oluşturulur ve oluşturulan bu cebe “silikon meme implantı” yerleştirilerek memenin boyutu daha önceden planlanmış ölçülerde büyütülür.

Meme büyütme ameliyatları çeşitli dolgu malzemeleri ve hastanın kendi vücudundan elde edilen yağ ile yapılabilse de bu tür işlemler silikon implantlar kadar yaygın değildir.

Meme büyütme ameliyatlarının ameliyat sonrasında hastaların yaşam kalitesini arttıran, psikolojik ve sosyolojik açıdan olumlu etkiler bırakan bir etkisi olduğu görülmektedir.

Meme Büyütme Tedavi Özeti

ÖNEMLİ : Aşağıda yer alan bilgiler operasyon süreci ile ilgili genel hatlar üzerine hazırlanmıştır. Herkes eşsizdir. Meme estetiği ameliyatı olan herkesin tedavi süreci, planlanması ve sonuçları farklılık gösterebilir.

Operasyon İsmi

Meme Estetiği (Mammoplasti)

İstirahat Süresi

7 Gün

Kullanılan Teknik

Kas Altı ya da Kas Zar Altı Tekniği (Minimum Kesi)

Hastanede Yatış Süresi

1 Gece

Operasyon Süresi

1 – 2 Saat

İşe veya Sosyal Hayat Dönme Süresi

7 Gün

Anestezi

Genel Anestezi

Tam İyileşme Süresi

3 – 5 Ay

Hassasiyet Süreci

3 – 5 Gün

Sonuçların Kalıcılığı

Doğal Yaşlanma Süreci

Baskılı Sütyen Kullanma Süresi

1 Ay

Operasyon Fiyatı

İletişime Geçin

Meme büyütme ameliyatı olmak isteyen hastanın fiziksel gelişimini tamamlamış olması ve 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Ancak gelişimini henüz tamamlamayan ve ergenlik sürecinde olan, memelerden birinin gelişmediği diğerinin fazlaca geliştiği durumlarda hastada ciddi psikolojik sorunlar oluşturuyorsa erken müdahale etme ve iki memenin büyüklüğünün meme protezi ile eşitlenmesi söz konusu olabilir. Meme büyütme ameliyatı (genel anestezi alma konusunda) kronik bir rahatsızlığı bulunan, yapılan tetkikler sonucunda kanser şüphesi olan, gebelik durumu veya şüphesi ile emzirme döneminde olan hastalara uygulanmaz. Gebelik durumu sonrası emzirme dönemi bittikten 1 yıl sonra ameliyat düşünülebilir. Meme büyütme ameliyatının gebelik planlayan hastalara herhangi bir engel durumu yoktur. Mastektomi (meme kanseri sonrası memenin alınması) sonrası ya da yaralanma gibi durumların sonrasında yeniden yapılandırma (rekonstrüksiyon) adı altında da meme büyütme ameliyatı yapılabilmektedir. Memede ciddi derecede sarkma var ise sadece meme büyütme ameliyatı yapmak yeterli değildir. Ancak meme toparlama ameliyatı ile birlikte meme büyütme ameliyatının birlikte yapılması uygun olacaktır. Tecrübeli bir cerrah sizi bilgilendirerek ameliyat kararını vermeniz konusunda size yardımcı olacaktır.
Meme Büyütme Ameliyatı ücretlerine; Yapılan kan tetkikleri, Anestezi, Ameliyatın yapılacağı hastanenin ameliyathane ve konaklama ücreti, Ameliyatı yapacak hekimin ücreti, Ameliyat sonrası yazılacak ilaç reçeteleri, Meme Büyütme Ameliyatının ücreti muayene sonrası hangi silikonun kullanılacağına karar verilmesi ve ameliyatın hangi hastanede yapılacağı ile netlik kazanır. Bu yüzden net olarak fiyat bilgisi vermemiz pek mümkün olmamakla birlikle, ameliyat fiyatları ile ilgili bilgi almak isterseniz bizimle iletişim kurmanız yeterli olacaktır. Ameliyat ücretlerini hiçbir sağlık sigortası şirketi ne yazık ki karşılamamaktadır.

Meme büyütme ameliyatına karar vermeden önce hasta genel muayene değerlendirmesi ve meme muayenesi için ilgili hekime yönlendirilir. 35/40 yaş üstü hastalardan meme ultrasonu ve/veya mamografi istenir. Sonuçları değerlendirildikten sonra engel bir durum yok ise ameliyata karar verilir.

Aile fertlerinden herhangi birinde meme kanseri hikayesi varsa 30 yaş üstü hastaların meme ultrasonu/mamografi çekilmesi gerekmedir. Ailesinde kanser hikayesi olan bu hastaların ameliyatın 1.yılında ultrason/mamografi çekimini tekrarlamaları, ileride olası herhangi bir durum için ultrason/mamografi sonuçlarını saklamaları uygun olacaktır.

Meme büyütme ameliyatına karar verilen hastanın ameliyat öncesi fotoğrafları alınır. Ameliyat genel anestezi ile yapıldığından anestezi hekimi tarafından ameliyat için gerekli kan tetkiklerinin yapılması ve anestezi almasına engel bir durumun olup olmadığının araştırılması gerekmektedir.

Buna bağlı olarak;

  • Son 24 saat içerisinde alkol tüketimi var ise kesilmesi,
  • Sigara kullanımı varsa birkaç gün önce kesilmesi,
  • En az 1 hafta öncesi ve sonrasına kadar kan sulandırıcı ilaç (Aspirin,
  • Coraspin gibi ilaçlar) kullanılıyor ise kesilmesi,
  • Yeşil çay tüketiminin de (kan sulandırma özelliği nedeniyle) var ise 1 hafta öncesinden kesilmesi gerekmektedir.

Ameliyat için gerekli kan tahlilleri ve tetkikleri yapılan hastanın ameliyatta kullanılacak meme protezinin boyutunu ve şeklini belirlemek üzere çeşitli ölçümler yapılarak planlaması yapılır. Bununla birlikte kullanılacak proteze karar verilir ve ameliyat sonrası süreçlerde değerlendirmek üzere hastanın ameliyat öncesi fotoğrafları çekilir.

Meme protezleri 4 farklı planda yerleştirilebilir.

  • göğüs kası üstüne,
  • göğüs kası altına,
  • göğüs kasının zarı altına ve “Dual Plan” denen kısmen kas altına kısmen ise meme bezleri altında kalacak şekilde yerleştirilebilir.

Protezin yerleştirileceği bölgeyi belirleyen hasta kaynaklı sebepler anlatılarak hasta bu konuda bilgilendirilmelidir.

Meme dokusu yeterince gelişmemiş ve zayıf hastalarda kas üstüne protez yerleştirilmesi durumunda, protezin sınırlarının dışarıdan farkedilmesine neden olur ki bu da doğal bir görünüm oluşturmaz.

Pratikte meme cildi 2 parmakla sıkıştırıldığında 2 cm’in altında bir doku kalınlığı elde ediliyorsa, bu hastalar için kas üstü yerine, kas altı protez tercih edilmesi daha doğru olacaktır.

Kas altı protez yerleştirilecek hastaların, aktif spor yapıp yapmadığı sorgulanmalı; kas altı protez yerleştirilmesi durumunda kol hareketleri ile protezde hareket olabileceği konusunda hastalar bilgilendirilmelidir.

Hastaya göre yerleştirilecek bölgenin seçimine hekimin önerisi doğrultusunda karar vermek, hasta ve hekim arasında sonradan yaşanabilecek memnuniyetsizlikleri önlemek açısından önemlidir.

Meme protezi için kesi yeri belirleme

Meme protezinin tipi ve yerleştirileceği bölge seçildikten sonra, kesinin nereden yapılacağına karar verilmektedir. Meme protezleri;

  • koltuk altından
  • meme ucundan
  • meme altından ve
  • göbek deliğinden olmak üzere 4 farklı bölgeden yerleştirilmektedir.

Göbek deliğinden yerleştirilen protezler, ancak serum ile şişirilebilen protezler kullanılacak ise tercih edilebilir.

Yaygın olarak kullanılan protezler jel silikon meme protezleri olduğu için genel olarak “meme altından”, “meme ucundan” ve “koltuk altından” yerleştirilmektedir.

Meme ucu halkası küçük olan hastalarda jel içerikli protezlerin bu bölgeden yerleştirilmesi zor olacağı için “meme altı” tercihi daha uygun olacaktır.

Koltukaltı çizgisinden meme protezi yerleştirme işlemi jel protezler veya serum içerikli şişirilebilir protezler ile yapılabilir, fakat bu bölgeden yapılacaksa endoskopi kullanımı ve özel enstrümanlar tercih edilmelidir.

Ameliyathane koşullarında ve genel anestezi verilerek yapılan ameliyat uygulanacak yönteme göre yaklaşık 1,5 – 2 saat sürebilir. Operasyon sonunda cerrahın tercihine göre dren yerleştirilerek elastik bandaj veya özel bir sütyen kullanılabilir.

Ameliyattan çıkan hasta genel anestezinin etkileri ortadan kalkana kadar serum ile takip edilir ve duruma göre 4 ila 6 saat sonra yemek yemesine izin verilir, ayağa kalkabilir. Hastanede 1 gece konaklandıktan sonra ameliyat esnasında konulan drenler çıkartılır pansumanı yenilenir ve hasta taburcu edilir. Hekimin önerdiği periyodlarla kontrol günleri belirlenir ve hasta kontrollere çağrılır. 1 ay süre ile özel sporcu sütyeni kullanması önerilir. Balenli sütyen kullanımına en erken 3 ay sonrasında başlanmalıdır. Kas altına meme protezi yerleştirilen hastaların, kollarını kaldırma sırasında yaşayabilecekleri ağrı en az 3-4 gün sürmekle beraber zamanla kaybolur. Bu hastaların bir hafta boyunca ağır kaldırmaktan, araç kullanmaktan ve zorlayıcı hareketlerden korunmaları gerekmektedir. Özellikle koyu tenli hastaların ameliyat kesi yerlerinin rengi solana kadar güneşten korumaları renk farkı oluşmasını enegllemek açısından önemlidir. Yüzmek ve tenis oynamak vb. zorlayıcı spor dalları ile uğraşanların 8 hafta kadar uzak durmaları tavsiye edilir. Uzun vadede ameliyat olan hastaların rutin kontrolleri çerçevesinde ultrason veya mamografi çektirdiklerinde protezli olduklarını belirtmelerinde fayda vardır. Operasyon sonrası ödeme bağlı olarak, memeler normalden biraz daha büyük görünürler. Yaklaşık 3 ay sonrasında boyutları tam şeklini alır. Kesinin yapıldığı bölgedeki yara izlerinin silikleşmesiyle en ideal görüntünün oluşması 1 yılı bulur.

Protezin yerleştirildiği yerde kan birikmesi (hematom)

Bu komplikasyonla birlikte memelerde hızlı bir büyüme ve şiddetli ağrı hissedilir. Bu durumda hastaya ameliyathanede yapılan bir müdahale ile biriken kan boşaltılarak kanama kontrolünün olup olmadığından emin olunur.

  • Dikiş yerlerinde iyileşme sorunları
  • Enfeksiyona bağlı protezin çıkarılmak zorunda kalınması
  • Protez etrafını saran kapsül dediğimiz dokunun çok sıkı olması ve kapsul kontraktürü denilen ağrı ve buna bağlı olarak şekil bozukluğu
  • Uzun vadede protez etrafını saran kapsülde yırtık oluşması ve protezin değiştirilmesi (protezin dışarıdan keskin bir alet ile müdahale edilmediği sürece patlaması söz konusu değildir)
  • Meme protezi vücutta ömür boyu kalıyorsa da ortalama 15-20 yıl sonrasında protezin dış cephesinde oluşabilecek yıpranma nedeniyle şekil bozukluğu olma ihtimali vardır. Böyle durumlarda İlerleyen yaşla birlikte memelerde oluşacak sarkma ile birlikte protezin değiştirilmesi de söz konusu olabilir.

Harita üzerinden detaylı görüntüleyin.

Harita Üzerinde Görüntüle

Çalışma saatleri içerisinde bize ulaşın.

Hemen Ara

Mail adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Mail Gönder

Harita

Hemen Görüntüle

+90 (535) 304 22 99

Hemen Ara

[email protected]

Mail Gönder